kawan.sahabat.

awk2.. tenkiu sbb clik =)

awk2..tenkiu sbb clik =)

Friday, December 31, 2010

*sape percaya ada kebahagian dlm perpisahan..meh nyanyi ......vokal mau mantap okeh!

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
(kite harus cuba!)
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti

*aku masih x percaya ada kebahagian dlm perpisahan....huhuhu..hahaha


Thursday, December 30, 2010

cinta sempurna.....


Aku manusia lemah
Selalu terjatuh
Berbeda aku darimu
Kau berdiri teguh
Aku serba tiada
Aku kekurangan
Dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan
Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
tak mampu tuk memnaggung sebuah cinta sempurna
Darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh
Bukan aku tak pernah
Mengerti dirmu
ku sanjung setiap kata cinta kau berikan aku
Hilangkan rasa itu
Akhirkankan semua
Dan bila kau sedar
Aku hilang dari kewujudan
Ohhh
Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
Tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh
 
                                                                                                               *love me.love me not
 

harimau mengaum!

salam 1 semangat bola
haha..xmau ckp byk sbb sume dah tah taw kehebatan football team kite td =)


tahniah kepada pasukan negara
kerana...

x kecewakan abah aku mlm ni...

~hehe..majulah sukan untuk bangsa dan negara.~


Wednesday, December 29, 2010

tidak menghitung hari...

hai...bape hari je lg da nk balik ke penang,
hati x seperti slalu.
skrg rasanya perlu 1 bulan lg untuk 'pulih'..huh..
mak da mula tyn barang2 keperluan
kwn2 da mula tyn  kutipan jogathon..haha. kad 2  aku tgl kat mktab
agaknye2 kalu mintak kat classmate rm1 sorang. dapat x? hehehe..tgl harapan je la..

ape yg kite pk terbaik untuk kita x semestinya adalah yg terbaik untuk kite.
 tapi..mcm mane kite nk tahu pilihan kite terbaik atau tidak.??
yg penting usaha k.then barulah tawakal!

nota hati :
* aku x sk org delete komen aku kat fb. better remove je aku dr frens list korang.
 ini serius.....

bkn nota :
*abah sudah memanggil untuk sokong malaysia depan tv..go go malaysia. jgn hampakan abah aku!
huhu

Sunday, December 26, 2010

Malaysia BOLEH!!!!!!!!!!!!!

SALAM!.......

Kekalahan Malaysia dengan Indonesia baru2 ni ternyata x beri ape2 effect pun pd TEAM HARIMAU BELANG utk tunjuk prestasi yg gempak giler malam ni..Indon yg nampak poyo tdk bersemangat mlm ni da bg petanda awl2 agi pd aku yg Malaysia akn menang!huh!politik patriotik aku ari ni(0_o)..
 
 

 ni dye JAGUH HARIMAU..safee sali......penyerang utama..

Duduk 1family ngadap tv sambil mkn kuaci...fuh!ade skali skale tertelan kulit kuaci..ntah sape punye..lantok la!yg pnting ak xnk miss 1 pon scene team negare kite ni main..gol ptame..ade terjun ayah aku dr krusi mls dye..adoyay..patriotik punye psl..

titt..titt...lbey kurg 4,5 msg msuk fon ak,xpasti..ah!bior lantok!aku tgh duk perhati safee sali sumbat gol lg ni..biar tlopong set2 baju merah lam stadium bukit jalil 2..xsampai 15minit pastu...syahrul dtg!yg ni mmg player BEST PUNYE..tunggu mase je dye sumbat...dan.........2-0!!!!!!!!!



norshahrul idlan,24 tahun dgn rajagopal,coach team Malaysia..


Ntah gambar zmn bile ak letak ni..tp semate2 nak tnjuk kat korang..go on jela..mase 2-0 ney..aku mule pandang fon aku yg tdk jauh di mata..bace la jap..cam da maintain je malaysia main..

mesej 1: yes!!safee sali ko ney mmg hebat la weh!caiyaa la!!
mesej 2: nasib baik outside..huh!
mesej 3: main cam taik..tp rase boleh mng..ntah2 nasib je malaysia hari ni..
mesej 3 : gol maa!
mesej 4: dah kate da..syarol!

cis,bedebah!!nasib bek aku xbace awl2 msg2 tu..buang mase..buang tenaga bace..ade ke patut duk mengexplain semua yg blaku..aku tengok..aku tau la..tp demi kawan yg ntahpape tercinta..aku take time jap bls msg2 diorang..da bls..dah,campak jauh2..

1 lagi...yg buat isu..si Markus,sarkas  penjaga gol Indonesia...laser??dia habaq ada laser terpacak kt mata dia..lantak pi la..tp Malaysian...korang tau la..baik hati,lemah lembut,menghormati tetamu...game stop 5minit..ada pulak pastu mercun bOom BooM kat tgh2 padang,,sape punyer kejadah xtau..wallahualam..
sampai Sultan Pahang turun padang,yela.sape xrisau..team baginda main..

xbrape lama lps jaringan kedue td....jeng..jeng..jeng..abg safee sali aku kite sumbat 1 gol lg!!nak gelek lagu waka waka syakira plak aku rase dpn tv tu.punyelah semangat Malaysia tunjuk prestasi mcm tu.abg aku berdiri nyanyi lagu Negaraku..yg ni..tipu..(>_<)

saat dan ketika itu la aku ase nk sgt memiliki jersi malaysia..(^_^")
selame ni asik ade jersi portugal..brazil..jerman..xpe..aku janji sebelum Malaysia lawan Indonesia 29/12/2010 ney..aku akn beli satu!!


yg ney ke...

yg ney ke alright jgk..(^_^")
aku rase thp patriotik aku da jd 92%..MALAYSIA BOLEH!!!!


writed by:cik idayu..(merangkap adik kecil cik jue)..peace no war!


doa. n terus berdoa

dia kata berdoalah 
mereka kate berdoalah
sekarang hanya Allah je dapat membantu
sbb kite hamba
Dia Pencipta
mereka kata doalah ape2 yg kau nk
dia kata berdoalah untuk masa depan kite
baju baru n kasut baru xkn mampu lg buat ko hepi
redha n trima hikmah yg Tuhan dah beri
air mata ini hadiah
untuk diri sendiri yg terlalu byk sgt ketawa dan terleka
mampu atau tidak jnji ko cube
sbb Allah itu sentiasa bersama dgn org yg sabar.
tidakkah aku seorang hamba yg yakin dgn janji Allah
berdoalah
berdoalah
dan terus berdoa
doa apa saja yg ko nk
Allah masih syg...

hari pertama.yg biasanya gagal

smalam hanya cite2 kosong.

-bagun pagi n sakit mata sbb tdo lewat
-terpksa kuar dgn kwn sbb da jnji..padahal tnpa aku lg bagus
-masuk watson. ok sume brg ada discount.
-bli liptick simply siti 'Destinasi Cinta' sbb ada discount.wane marah hati berdarah.
-ok.harap lepas ni blh sentiasa buat fake smile (^_*)
-kene ikut men bowling.wat perangai.dah byr tibe rasa mls men. kene mrh sikit. tp wat bodo je
-tgk je kwn men.ada yg terer tp sorang 2 mmg x terer..hak2. asal dye cube. x mcm aku
-ok.fine. aku mmg x reti men bowling.
-dapat msg dr amir.katanya mak safwan, bdk kelas aku meninggal pagi td.:(
-al-fatihah. smoga we tabah.Tuhan lebih sygkn arwah.we tabah taw!
-mood hilang.blur tgh org ramai.tapi demi kwn, kaki ttp berjalan.sori aku spoilkn mood.

-cari eyes liner silky girl yg baru.sume dah abis. tgl wane dark brown je. eh. cpt betul abis. geram.
-bli brush lips kat parkson.penat cari harga murah. eh? brush pn rm12 ke.x patut btul
-usha2 lg sbb nk cari brush yg murah. jumpa jgk rm4.90. ttp mahal bg aku.
-line bratur panjang sesangat.em. terpksa jgk. beratur belakang pasangan muda yg bahagia.
-mereka sentiasa senyum n gurau2 senda. x jeles pn. sbb taw nanti dye org akan putus jgk..hak2.ok jahat!
-megamall tibe je penuh dgn umat manusia. ramai mlayu.maybe sbb discount merata-rata
-santa claus berjalan sana sini. tp sume nyer santa yg kurus. pelik aku. mmg x best.
-g mkn kfc.pn kene bratur panjang.mkn kat aras bwh saje sbb aras atas da penuh.
-depan meja ada 2 org bdk laki. umo dlm 2 3 thn.
-makan dengan bahagianya. berdiri atas kusi n sengih2 kat aku
-maybe dia tgh gelak kan si bdk besar yg x pandai hargai  detik2 kebahagian bersama kfc
-x pelah. aku senyum jgk kat dia. mmg best jd bdk kecik .lari sana sini sesuka hati
-mata + kaki penat gle. g kat kusi urut tgh2 org lalu lalang. urut 6 min.rm 2. wat muke x taw malu je. relax.
-best jgk kusi urut ni.ase nk curi 1.
-balik smayg n trtdo.penat sgt.
-pukul 11 bagun n tgk cermin. aku nampak sorang pmpuan yg loser.em.aku bg tisu kat dye
-msg org.tah bile kredit nk abis.mintak2 esok abis.

conclusion: hidup ini xkn selalunya indah.


Friday, December 24, 2010

no man. no try.


no man no try
be a woman with no cry

im ok =))

Tuesday, December 21, 2010

syg kamu! x tipu...

salam..=))

bila aku ase btul2 down...kdg2 kate2 pakar motivasi pn x leh bantu...tp , kawan ttp ada..
untuk bg taw aku..there r someone love u..hey! kamu xkn keseorangan sbb kamu masih ada kwn! tnxx frenz ..
u r the best part of my life..ever! 

A friend knows the song in my heart and sings it to me when my memory fails.   
 
 
 "When I'm with you I feel like I could die and that would be alright, alright."
- Third Eye Blind 
 
 
 Friendship isn't a big thing - it's a million little things.  
 
 
Soul-mates are people who bring out the best in you.  They are not perfect but are always perfect for you.  
 
 
hey..frenz..tq coz dah buat hidup aku manis + sedap! mcm gula2 =))

Sunday, December 19, 2010

best ke mari menari??

salam =)

tahniah!
hari ni majlis kawin kakak kpd kawan baik a.k.a buah hati ku..
semoga berkekalan hingga akhir hayat =) amin..
pic x tgk lagi. sempat tgk pic pelamin je. cantik2.

tahniah!
pasanagan razif dalam mari menari! dapat jadi juara n dapat sebuah rumah! aww..siap free bulan madu ke Bali lg..pasanagn ni mmg layak la menang. menari mg cam profesional dah..( ckp mcm aku fanatik je kn! ) haha..x pn..juz sempat la tgk 3 mggu terakhir...aku lyn semua cite + rancangan kat tv bile bosan mula melanda d hati...tp yg pelik n agak kecewa sikit. mggu final td cm biase je..suam2 kuku jer.. eh. masa mari menari yg peserta artis dulu bapak la gempak. bila peserta dr golongan rakyat biase..final pn wat biase2..maybe nk save bajet ! hehe ( akak aku bg konklusi! )

video tarian pasanagn razif. minggu ke 8
mau layan??





indahnya dapat berkongsi kejayaan dgn org yg kite syg....erm...



al fatihah
senior aku meninggal pagi td..kerana asma
aku x knl sgt/xpnh berkawan rapat..tp arwah mmg amat kemas. dan menunjukkn gaya seorang guru. kematian dah cukup untuk bagi kite semua pengajaran n peringatan kan..
hargai la org yg korang syg..coz maybe pagi esok org yang korang syg akan pergi menghadap Ilahi..
al fatihah buat arwah Ahmad Abdillah Hafiz...

patah tumbuh hilang berganti
tetapi...
yang datang..tidak akan sama dengan yang pergi..

Saturday, December 18, 2010

CONTEST MANISNYA SENYUMAN

SALAM =))


diz contest dr blog cik aefa , Broken Heart Dont Always Mend

syarat penyertaan :

  1. Buat entry bertajuk CONTEST MANISNYA SENYUMAN
  2.  Letak BANNER contest di dalam entry dan link kan ke blog ini.
  3. Letak satu gambar yang penuh dengan senyuman.[gambar beramai-ramai. min 3 orang]
  4. Bina satu ayat kreatif tentang gambar berkenaan.
  5. Tag 2 blog yang lain.
  6. Tinggalkan link entry anda di ruangan komen.
[tak perlu follow dan letak banner di sidebar]

 Tarikh tutup : 1 Januari 2011
ditukar kepada 20 Disember 2010

 gambar pertaruhan aku..hehe :

 " senyuman di pagi raya. ku tersenyum. kau tersenyum.
indahnya dunia bila semua org senyum =) "

senyuman ni semua mahal coz xsempat nk cover2 or pose..hehe..semua senyum dgn ikhlas!!
owh..sungguh tembam ye pipiku d situ..first day raya pakai baju sama.. i like it

i tag u sweeties :





Friday, December 17, 2010

hey facebook!

salam..=)

ini yg ke dua kali..hehe. thn lepas dah deactivekn fb..tahan la 3 bln jer (~_~) oh. no!
kali ini mahu serius ttp dah akaun fb.. 
y?
first* xada ape2 yg bermanfaat dah pada aku kat fb 2. 
second* i spend/waste too much time kat fb
third* aku nk tamatkn zaman bujang dah thn depan.ahak!ok.ini tipu =))

fren.sweet.fren.

kwn yg baik adalah kwn still dgn kite ssh or senang. gelak mahupun menangis. ok. siyes. ase nk nagis tgk asma post mcm ni. seharusnya aku menjadi seekor burung yg bebas terbang,

igt x lagi masa darjah 2!

"aku burung, d dlam sangkar.
hidup terkurung hatiku susah.
ingin aku. terbang bebas
berkwn2. tinggi d awan."

sape xtaw. g tyn bdk darjah 2. aku minat sgt muzik dulu. tp main recorder pn fail ..aishhh..dah x lepas nk masuk pancaragam sekolah...time cant undo..

b4 deactive fb..aku sempat lg tulis status yg mencurigakan..haha


mr right, jgn tergezut x jmpa sy kat fb.  sy tetap ada dlm hati awk kn? 
ok. sape geli..blh ckp..geeliii..dua kali!..haha
ok, nak g tgk next top model..bye =))




Thursday, December 16, 2010

doa untuk kakasih

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ya Allah…
Seandainya telah Engkau catatkan…
Dia milikku tercipta buatku…
Satukanlah hatinya dengan hatiku…
Titipkanlah kebahagiaan antara kami…
Agar kemesraan itu abadi…

Ya Allah…
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani…
Seringkanlah kami melayari hidup ini…
Ketepian yang sejahtera dan abadi…
Maka jodohkanlah kami…

Tetapi Ya Allah…
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku…
Bawalah dia jauh daripada pandanganku…
Luputkanlah dia dari ingatanku…
Dan periharalah aku dari kekecewaan…

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti…
Berikanlah aku kekuatan…
Menolak bayangannya jauh ke dada langit…
Hilang bersama senja yang merah…
Agarku sentiasa tenang…
Walaupun tanpa bersama dengannya…

Ya Allah yang tercinta…
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu…
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku…
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui…
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini…

Ya Allah…
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku…
Di dunia dan akhirat…
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini…
Jangan Engkau biarkan aku sendirian…
Di dunia ini mahupun di akhirat…
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran…
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman…
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup…
Ke jalan yang Engkau redhai…
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah…

Ya Allah…
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat…
Dan periharalah kami dari azab api Neraka…
Amin…amin…Ya rabbal ‘aalamin.

from : tentang cinta

perasaan : rasa tidak layak untuk mencintai seseorang. im sori . i cant b perfect.
sungguh sedih. tp mahu pretending im hepi. lame sudah tidak menangis puas2.
air mata, jom jd kawan baik aku malam ini.gudnite. 

Sunday, December 12, 2010

kampung halaman..

salam

decorate bilik sbb bilik lama sudah membosankan

cat dinding wane oren n pink ( akak aku nyer idea )

mula2 mmg rasa pelik tp dah siap nampak cun la plak.. ceria.. bangun pagi je ase nk senyum

ah. mengantuk + penat

esok aku nk balik kampung. lame beno koi doh x melawat kampung halaman. cm ne la yerk kucing2 d sane . maybe doh bertamboh 3 keturunan.. ehh..

lame kowt x update t...mls nk bawak laptop. aku nak main kejar2 dgn kambing lembu..hehe..ok tipu. main kejar2 dgn ayam itik kucing pn jadilah.. xtaw sape kejar sape... huhu

ok. gudnite. 
* sayangilah keluarga anda. =))



Thursday, December 9, 2010

terkenang kisah lalu .....3 tahun yg lalu...

salam

x hujan air di kuantan hari ini
tidak juga hujan bunga

sambungan cite smalam yg x suspen 2. adik aku, cik ayu dah kembali ke pangkuan keluarga tersyg. slama ni dy tgl d INTEK , ( separa penjara ). huhu.. actually,  hari rabu lepas dye dah abis last paper spm. ok. congrate my lil sis. nanti aku akan ajar kamu apa itu kehidupan yg sebenar..huahuhauhau ^ ^

aku tgk dye steady je. bile aku tyn cam ne spm, dye kata blh la jwb. tp x taw btul ke x..ok. bagus! mmg adik akak. when we trust ourselves, then we r half way to success! jangan kalut. juz tawakal

aku terkenangkan zaman skol aku yg aku tlh tglkan 3thn lalu. aku spm 2007. aku ni bkn la jenis ulat buku, tidak la juga malas sgt. biase2 saje. result pn biase. juz pekara yg paling aku sk ms time2 skol dulu adalah ponteng kelas. heaven! ^_^. xtaw la. sampai sekarang kowt aku sk..tp skrg ssh sikit. nk ponteng je kene ada surat la. mc la..owh..kegiatan itu terpaksa d kurangkan. walau hati meronta2 nk poteng. xtaw la ape yg best  sgt bile dapat ponteng kelas. tp hati aku gumbira ^_^. kat skolah dulu. aku ni kire geng2 yg brani la. bile ponteng je x men la menyorok bawah katil. hidup dgn gmbiranya dalam dorm. kdg2 walau ponteng pn kite org ttp baca buku! owh! bagus =)

indah betul zaman skolah. yg paling aku ingat.antara  kwn2 aku yg paling senang ajak ponteng =  tengku hani, n dielah..hehe. yg laen pn pnh jgk ponteng. tp x ajak aku kowt..ash..nape la x ajak aku. tp ye lah. wat u give , u get back. sekarang kami bertiga in progress jd cikgu, masing2 tgh stadi kat IPG.owh. Tuhan itu maha adil. patutkah kami memarahi ank2 murid kami bile dye org ponteng kelas nanti?? haaa..jawab ko. jawab..haha..patut la kite org marah kalu kantoi =p. sbb kite org ponteng pn jarang2 kantoi. ( nk kate x pnh tu, tipu la sgtkn ) . tp tu sume yg jadi kenangan terindah dlm hidup ni.. yg bdk2 nerd 2. yg x pnh ponteng 2 indah ke erk kenangan korang? best ke jd bdk skolah yg baik?? maybe best la kowt

  time ni ms graduate form 5
..mcm da gaya harry potter la plak.hey, i miss u all sweeties =)


last day =)
farewall. student sn tulen n sn teknikal blh balik awal


time perfect score. tp result spm aku xada la perfect sgt..huhu
ponteng2 jgk. pelajaran jgn lupe. bru cikgu x snggup nk marah.haha.. take note=)


ok. ini i like =) muke suci2 lagi tnpa secalit dosa  make up =)
b4 jawab exam. haruslah pose dulu. baru yakin nk jawab exam ^_^

zaman persekolahan + cinta2 monyet sudah berakhir
makin membesar. makin byk cabaran n dugaan
tp kawan ttp kawan . xkn ku lupa sampai mati. 

oleh itu haruslah. reunion. 
kalu blh jumpa tiap2 thn..hehe..


lokasi : air terjun pandan, pancing, kuantan . pahang
 
 ok. best =)
 


lokasi : genting.
members : girls only ^_^ 


bff . fhad =)

trip thn lepas. thn ni ble lg ..rindu =(

pic sikit2 aje. byk yg xoxox..bkn untuk tatapan umum
erm..best kan zaman skolah. rasa x nk undo masa smula. tp xmau ambik spm. leh ??


bila rindu bersarang d hati

kite haruslah..........

melawat skol time cuti!!

( haha..time cuti cmfirm x jmpe cikgu2..
mls nk tunjuk sgt yg aku rindu + hargai skol )

 haha..aku g melawat skol 2 mggu lepas. 
dewan megah. tempat nyanyi beribu2 lagu.
lagu negeri pahang. lagu nagaraku. lagu skolah. n sampai xada suara bile time bulan kemerdekaan (~_~)
lagu 31 ogos. lagu cemerlang terbilang. ahh..terlalu byk..
dewan ni jgk. menjadi saksi. aku dah ambik spm. 10 paper. =)

ok. i love u INTEK .


dye sudah balik!!!

salam

how r u readers??
dye dah balik rumah mlm ni
hari esok n seterusnya. pasti xkn sama mcm semalam
persaigan sihat akan berlaku
jeng2...
mengantuk sudah..



ok. cite tergantung..nk sambung tulis esok

(^_* )

PERHATIAN.... KAMI BLOGGER BARU

SALAM 

hehe..ni la segmen untuk blogger baru..dari shahazrin.com..
aku temui segmen ni ms singgah kat bella td =)
aku pn baru jgk jd blogger ni.
9.10.2010 ( wah...baby lagi blog ni )

knp nk join ?
sbb saje leh ? (^_^0 n leh la nk kenal blogger baru kn.
tq..usaha yg harus dberikan pujian =)




ok. gudnite




* aku tulis blog slalu lewat mlm. tiap2 entry gudnite je la ..huhu

Wednesday, December 8, 2010

dont give up!

assalamualaikum.........
kwn2..ingat..taw..

jgn sesekali give up dlm hidup kite

fight for ur right

we r not loser =) 

no time for loser!



tq mr right. at last i found u.
 
 



gudnite readers. _someone love u_

Tuesday, December 7, 2010

hijrah sudah. harap btul2 hijarh

salam,
salam maal hijrah. nk taw x? cikgu aku dulu slalu pesan setiap hari kite perlu berhijrah. mknanya sentiasa refresh n improve diri kite untuk jd yg lbh baik. jika smalm kite mls, hari ini kite perlu rajin n esok perlu lbh rajin. mlm td aku dah trima dugaan hebat sgt, dugaan mental wat aku keliru dgn diri sndiri. nset pn aku off. jiwa kacau. tp aku sedar skrg.. 2 bkn blh solve masalah aku. wat pe nk lari dari masalah... tibe je rasa diri ni hina sgt. n x tabah langsung. ptg td tgk kat tv pasal insan2 terpilih yg begitu byk kekurangan. tp still blh truskn hidup n ttp bersyukur dgn nikmat tuhan. betapa keldilnya aku. cikgu slalu pesan, kalu Tuhan bg kite ujian n dugaan , makna nya Tuhan masih sygkn kite. xnk kite lalai..erm..betapa lalainya aku slama ni. hingga x sedar sume yg aku ada adalah pinjaman semata-mata. bile Tuhan nk tarik balik, mule lah hidup aku kacau bilau. biasalah manusia ble dah xada bru nk hargai..itulah. aku lah makhluk itu. aku lah manusia.
aku rasa  sume nk hidup yg sempurna n bahagia. nk berada di sisi insan yg kite syg. aku ada 1 matlamat ms aku skol dulu. aku dah jnji dgn diri aku ble masuk umo 20 aku nk bercinta btul2. nk bercinta n kawin dgn org yg aku syg. kalu blh xnk bercinta dgn org laen, n berkawin dgn org laen.. ok..fine..b4 umo 20 thn mmg aku kapel maen2..(^_^) xpe. kecik lg ms 2..hehe.. tp aku sedar sekarang kite sbgai manusia sehebat mana pn kite merancang, Tuhan yg tentukan. penat jgk hari ni aku pujuk diri aku spya diri aku yakin Allah has a better plan for us..
sekarang aku yakin =) tersgt yakin. hey. kami bahagia. jgn pk bkn2..mr right is always right. but im not sure if im  mrs right or mrs wrong. xada pape untuk d banggakan. erm..feel bad =(
nape la ek. jiwa kite cpt je rapuh ble kene dugaan. fail test jpj, sbb jatuh titi hari 2 pn kecewa menonggeng cm hilang anak..huhu...lemah nye lah bile pk balik. big girl kene jd kuat. xleh nangis2 slalu. tp apekan daya people always said " perempuan dan air mata adalah sahabat baik ". dlm bi aku x igt. huhu..hai air mata blh x xmau jd kawan baik ko dah. aku nk jd kawan baik senyuman lak. =) sakit cm ne pn aku nk senyum..
like emo girl said " yeah, im smilling..inside im dying.." cewah..hehe..
xmau lah emo2..kite nk cool2..tp mata manakah yg x pernah menangis? hati yg manakah x pernah kecewa? 
yg penting, the way kite face prob . be patient . sudah sampai masanya nk berubah. x dapat jd terbaik pn at least dah jd sedikit baik. kire hijrah jgk..huhu..semoga Tuhan bg aku jd pmpuan yg tabah. tp 1 je aku xkn brubah. im a good fighter, willing to fight 4 my right. xmau la give up2. x mau la serah saja pada takdir. kejayaan tu xkn datang dari langit kalu kite x usaha.hey, korang sedar x kegagalan buat kite lbh matang. n buat kejayaan yg bakal kite dapat jd lebih manis.la tahzan..
nk taw x.? cikgu jgk slalu pesan." jgn jd cikgu , susah jd cikgu ni"..tp skrg aku in progress jd cikgu.
oleh itu kesimpulannya : x semua kata2 cikgu kite perlu ikut.hoho.

ape makna hijrah bg korang ? 


sehebat manapun kita merancang, TUHAN yg tentukan,

Monday, December 6, 2010

bahagia


awk ada hati.
sy pn ada hati

sy taw awak ada hati
awk pn jgn lupa sy ada hati 

sy syg awk
sy juga taw awk syg sy.

kite bahagia sebenarnya.
x ssh pn. jgn buat rumit .

_gudnite_

when u LOVE someone. u'll do anything. crazy things.that u can't explain

Sunday, December 5, 2010

fenomena d mall yg menyakitkan hati

"kau kalu nk cari gaduh meh r sini!!"


jerit aku dalam hati...
hehe.
x baik marah2. kite nk jd cikgu kene sabar
( baik nyer aku skrg..haha)

x puas hati episod 1
aku nk cite 1 pekara je ni.n aku rasa korang2. gurl2 sume ni pn dah penah alami.mesti sakit hati kan ble sales girl dalam shop 2 wat mcm shop 2 dye punyer kedai jer dgn muke masam2. kite usik 1 baju dye lipat. usik ag. dye lipat.ey? kau pehal. ni membuatkan aku rasa makin nk wat sepah. aku bukakkn lipatan sume baju even aku x nk bli.
hahaha ( gelak jahat )( dnt try diz at home)

 x puas hati episod 2
1 ag. aku nk try la 1 baju.mmg nk bli tp adat wanita melayu terakhir kene bli dgn hati2
nanti x muat? haa. melalak la dikau kat bilik
( things dat u buy cannot returnable ) da ciap tulis kat resit 2
adat wanita melayu terakhir jgk la. da duk dalam fitting room 2 msti la lame sikit
da ciap cube . msti la kene touch up2 sikit kan.tgk tudung maintain d tempat asal nyer. baru blh kuar dr fitting room.x gitu? tipu x pnh wat ;p
nk d jadikan cite. aku try la baju 2. dlm 10 minit je la kowt tibe2. ada org ketuk2 pintu. tok!.tok! begitu bunyi nyer..aku mls layan r. ngat bdk2 kecik men2..tp dye ketuk ag tok! tok!
hati ku tertyn2. lantas aku membuka pintu dgn muke separuh tidak puas hati. taw x cm ne muke x puas kati? " "aee. x blh lame2 dlm fitting room" kate sales girl 2. " owh yeah " jwb ku dgn senyuman SINIS. aku ttp smula pintu sbb x puas hati ag dgn tudung aku. bile rasa tudung sudah sempurna. baru aku kuar. aku juga nampak sales girl 2 dgn kwn nyer sudah mula mengumpat aku ...sambil gelak2..
2 je. x puas hati la. kalu cina xpe. tp cina kdg2 taw jgk hormat org. ni melayu lak. + gedik2. hah! myampah i..aku taw la ko penat wat keje. tp gaji ko xkn naik pn kalu cari pasal dgn aku. tidak juga turun kalu x cari pasal dgn aku..x perlu la bg taw menda ni berlaku kat mane. name shop dirahsiakan.....aku berjalan ke kaunter n membayar kemeja 2. dpat plastik oren brands outlet.tamat. name shop d rahsiakn. 

aku x kisah kene tgur. tp aku x puas hati dye cm belagak cm shop 2 dye punyer jer. + jgn wat gelak2 manja depan aku sbb aku x ada nfsu kat pmpuan. ini adalah serius. pliz take note.

aku lg suke bli baju or barang2 yg sales girl dye peramah. + x kisah aku tgk2 n wat sepah kedai dye even aku xnk bli barang. kdg2 dr rasa xnk bli jadi nk bli coz sales girl  dye peramah + x sombong + bg discount =))

esok aku nk g kuar lagi... =)
nk wat sepah d kadai yg sama. padan muka..kekekeh 




* blog koranag ada shout box x? yg chit caht box 2
aku rasa nk add jgk la 2 kat blog aku.

* ramai yg follow aku tp x tgl jejak.
korang da follow tgl la jejak. sng nk g visit blog korang jgk =))





*gudnite. sleep well.





Saturday, December 4, 2010

salam
esok hari sabtu.. yeeehaaa =))
esok mahu keluar. 

first. tq for my fren asma yg syg sang kure2 coz rajin tag aku 
tq yunk. hehe. 

ok.mahu menjawab soklan ini dlm 5 minit saja!
start!
 
 
 
 
1. what you doing rite now?
sapu cream muka.. esok mahu g jln =)

2. footballer mane paling best? club? 
x taw. x minat sgt footballer skrg.

3. another site yang kamu joined?  
FB. blog. ermm..nanti mahu bertwitter.hehe

4. kalau ada orang terlanggar kamu secara berlagak time kat pasar malam kamu cakap ape?
kalu laki = wat x kisah. mls aku bg respon
kalu girl =pandang dgn muke cri gaduh..hehe. taw x wat muke cari gaduh camne??
kalu budak2 = seyum saje (^_^) baik btul aku skrg
 
6. type of mobile phone yang kamu guna sekarang?  
 sony eric. first time guna. aku rasa bahagia

7. kamu seorang blogger sejak?
  october 2010. ye. masih bdk hingusan
 
8. kamu better pakai flip flop ke sneakers kalau gi jenjalan? 
depend. sneaker amat jarang.
sk pakai wedges. selesa + rasa lbh tinggi

9. 5 benda yang buat kamu geli sangat sangat
 daging yg berdarah
tebuan terbang
lipas
tgk pmpuan tua x sedar diri ( haha. apakah?)
tgk laki tua xingt nk mati ( ini serius geli)

10. what kind of person do you think the person who tagged you is?
dye baik. dye kecik tp bahaya.hehe

11. kalau kamu dapat secret admires's letter or sms kamu buat apa?
 admires's letter - sy simpan blh? ngee. tp x pnh dapat pn..haha
sms - sy delete. im not interested.

12. soalan cepumas. suka lelaki/perempuan macam mane?
ni sk untuk ape ni? cinta ke??
laki - yg simple + penyabar . mcm dia (^_^)
girl - x pnh lg sk kat pmpuan.


13. biasanya sebelum tido kamu buat apa?
berus gigi. sikat rambut
senaman

14. musim cuti bangun pukul berapa?
 secret. 
tp mmg lambat.

15. mane lagi bliss, dicintai ke mencintai?
 dicintai org yg aku cintai.
hah! x menjawab soklan..haha

16. kebelakangan ini apa yang buat kamu sakit jiwa sangat?
 sesema! ssh nk tdo =(

17. saya suka pada?
 kucing.
kesetian.  
ilmu ( cewah! )

18. do you have been fooled by april fool?
x layan april fool

19. perasaan kamu sekarang?
 mengantuk sudah. + rindu2 sikit.hehe

20. orang yang mahu anda tag kan.   
 
najwa ( i4p)
anis (i4p)
ika (i4p)
huda ( sbpik)
husna ( matrik )

kau! sape bace. anda d tag. hehe
jwb la kalu korang rajin.



aku wanita.aku biasa.
aku wanita biasa

ok. nite =)

Friday, December 3, 2010

kesakitan dlm senyman

salam

lame sudah aky x mengupdatekan blog ni
ini adalah disebabkan oleh masalah kesihatan yg aku alami
sesema + sakit tekak
mood nk on9 jg hlg + aku kini ketagih tgk tv
ptg aku tgk putera katak mlm aku tgk cite hindustan kat zee

hehe..bgus gak drama melayu wat cite dongeng ni
coz aku minat cite dongeng tp x suke tgk cite dr seberang
meyampah aku tgk drama sampai beratus2 episod...hah! x layan!
lagu je best.. pas tu satu episod abis dengan tayang muke dye org tgh tergezut
dah brapa minit dah abis kat situ..errrrr
x faham cm ne org yg sggup tgk cite drama sampai ratus2 episod
xpe la..asal dye org hepi k =)

di saat ramai gadis2 xlupa juga bro2 yg sk sgt lyn cite korea
aku lyn cite hindustan... hahaha...
x taw la nape. aku x minat pn cite korea. lagu korea even roomate aku tiap
hari duk pasang lagu korea.
kwn2 aku kat ktn ni pn asal ajak borak je , borak pasal pelakon2 korea
mmg dye org kiut miut. tp tah la..aku x lyn. x bape minat
tp aku lyn jgk lagu nobody ( hah! lagu basi dah ni )
2 pn aku layan versi english nyer..
i dnt know y....
mungkin aku lbh sk tgk kecantikan dr kecomelan..
haha.. apakah?

hari ni pun aku x bape sihat
tp gagahi diri on9 jgk coz membe aku sampai msg knp lame aku xon9
hehe.. terharu babe =))
( nampak sgt aku slalu on 9..huhuhu )


aku dah wat guestbook 2..hope korang yg kiut lg miut ni
sudi2 kan la diri letak pic yer
1 je syarat. hanya sweet girl je leh sign in
sume girl adalah sweet =))
boy x blh ;p
kejam kah aku??hahaha . ok. ini adalh gelak jahat =)

my sweet follower or yg x follow pn nk sign in pn blh =)
asalkan korang perempuan. jgn letak pic seksi2 ye. .
nanti papa marah ...hehe




ok. nite readers. miss u =)



Sunday, November 28, 2010

thnk you Allah

salam
hari ahad sepatutnya indah bukn?
tp hari aku hari ni yg bermula pukul 9 pg td sungguh xada pape yg menarik.
hah! anak dara pe bangun pukul 9! -bukan selalu. bukan jg d sengajakan
rasa lost ..hilang tanpa arah
coz dah byk wat silap 2 3 hari ni...
nk update pn x semangat.. lyn u tube saja..
fb pn x menarik...aku dah xada nafsu kat fb skrg..
nk ttp jer rasa. tp xleh..nanti x taw gosip isu semasa..
lyn video ni..best =)) menyentuh hati aku yg semakin keras dr hari ke hari
lame dah x cuci..ash.. truk betul...
lyan..






nite readers..
someone love u

Friday, November 26, 2010

....reasons why...

 
Our love is the long lasting kind;
We’ve been together quite awhile.
I love you for so many things,
Your voice, your touch, your kiss, your smile.
 
You accept me as I am;
I can relax and just be me.

Even when my quirks come out,
You think they’re cute; you let me be.
 
With you, there’s nothing to resist;
You’re irresistible to me.
I’m drawn to you in total trust;
I give myself to you willingly.
 
Your sweet devotion never fails;
You view me with a patient heart.
You love me, dear, no matter what.
You’ve been that way right from the start.
 
Those are just a few reasons why
I’ll always love you like I do.
We’ll have a lifetime full of love,
And it will happen because of you.
 ~By Joanna Fuchs~
 
 


i love u. yes, i do
 
 
 
 
 
 

Wednesday, November 24, 2010

geng cendawan vs cigu shida ..uh!

salam

first skali nk tyn sape x knl geng cendawancikgu shida ?
hehe..rasa nyer sume dah knl
kire dah cm entry basi kowt kalu aku bru nk tulis pasal dye org ni..
tp mmg la ..mcm cendawan tumbuh selepas ujan
mcm2 mende pelik je kat fb/ malaysia skrag ni
rasa dah mcm kat hollywood.
(music : ur love is my drug  )

awal bulan dulu sume sibuk pasal cite 2 alam.
aku pn sibuk menyebuk jgk. sbb nk taw dapat x 40 juta??
then. masa 18 nov ada la jgk kwn2 ku g tgk
siyes x sangka ada jgk nk g tgk
hak2..x salah. juz pelik
sbb aku tgk review cite 2 pn cm x best
telemovie ag best kowt. tp sbagai manusia kene respect hak org
yer..hak individu nk g tgk cite ape kat wayang.. bkn duit aku pn =))

skrang ni heboh pasal cikgu shida
pe kes lah dgn cikgu syida ni.
pelakon 3 alam kah ??
dgr kata dye ni cikgu bi.
 dah lame jgk dgr cite pasal cikgu ni yg sk buat video miming kat u tube
ada prob ker? aku x kisah sgt. lntak la coz pekara biase masukkn video kat u tube
tp cikgu shida ni maybe spesel
kat fb sume duk ckp pasal dye lak.
hahaha..td fes tyme dalam ketidakkisahaan aku
akhirnya aku tgk gak video dye  ( yg latest la kowt)
* kowt : bermakna im not sure
dye wat miming lagu kalau berpacaran
aku tgk pn sbb member letak link kat fb

perasaan ms aku tgk lagu 2 :

 30 saat pertama : pelik

minit pertama : ketawa + hebat

saat ke 90 : terpana + pelik + biar betul

saat terakhir video : siyes. cm x sngka ape aku dah tgk

korang dah tgk dah? ok kalu tgh marah jgn tgk. kalu cool sila tgk.


pendapat ikhlas dr aku :

_ dia wat video ni x salah. aku ase kalu org laen wat xada spa nk masuk cm pur pn. yg jadi isu nye sbb dia ni cikgu. so ramai la yg x puas  hati sbb cikgu wat video pelik2 cm ni + dia cikgu pmpuan . tp byk wat style cm laki.

_x dapat d nafikan video dye yg latest ni ok la . siap ada 3 characters lg 2. thumb up! hak2. msti kat skol dye jd penaung kelab lakonan. kih2

_org malaysia masih berpegang pada adat ketimuran. so ble pmpuan acting cm ni. not nice la kan.tp kalu korang g kat page dye ( xtaw fake ke x ). dia siap tulis lg "Pedulikan apa orang nak kata! kau boleh?"  haha. terbaik.cnfident beb! mmg aku x blh wat cm dia.

_aku harap lepas ni aku x  tgk dah video dye. knp? haha. sbb aku ni byk dosa. xnk tmbah dosa dah =p
(faham kn..hik2 )

_yg x sk dye x yah la nk wat page benci dye lak. sbb aku rasa dye ni manusia yg  over confident kat diri sendiri mcm cendawan 2 cm dr rozmey 2. ckp la pape pn. dia x kisah kowt. sbb ada jgk peminat dye. siap request lagu lg untuk dye miming.
n aku rasa same la mcm dr rozmey. kalu x dapat 40 juta pn dye akn wat muvie lg. tah lepas ni dr rozmey nk wat filem 3 alam lak..hak2.. korang nk cakap per. duit dye. dye punye pasal..(^_^)

_ mungkin kah ramai lagi yg ingin menunjuk kebolehan masing2?? nantikan. inilah ni panggil Malaysia boleh =) 

ni pendapat aku jer. kes dr rozmey aku xleh nk bg pendapat sbb aku x tgk cite 2 alam. n xada niat pn nk tgk. aku bkn x minat cite melayu. minat jgk. x caye tyn mr right =) filem farid kamil sume aku tgk=))
 

 * 2 alam atau 3 alam. siyes aku xkn g tgk. =))

sup cendawan. lame x makan