kawan.sahabat.

awk2.. tenkiu sbb clik =)

awk2..tenkiu sbb clik =)

Sunday, December 26, 2010

Malaysia BOLEH!!!!!!!!!!!!!

SALAM!.......

Kekalahan Malaysia dengan Indonesia baru2 ni ternyata x beri ape2 effect pun pd TEAM HARIMAU BELANG utk tunjuk prestasi yg gempak giler malam ni..Indon yg nampak poyo tdk bersemangat mlm ni da bg petanda awl2 agi pd aku yg Malaysia akn menang!huh!politik patriotik aku ari ni(0_o)..
 
 

 ni dye JAGUH HARIMAU..safee sali......penyerang utama..

Duduk 1family ngadap tv sambil mkn kuaci...fuh!ade skali skale tertelan kulit kuaci..ntah sape punye..lantok la!yg pnting ak xnk miss 1 pon scene team negare kite ni main..gol ptame..ade terjun ayah aku dr krusi mls dye..adoyay..patriotik punye psl..

titt..titt...lbey kurg 4,5 msg msuk fon ak,xpasti..ah!bior lantok!aku tgh duk perhati safee sali sumbat gol lg ni..biar tlopong set2 baju merah lam stadium bukit jalil 2..xsampai 15minit pastu...syahrul dtg!yg ni mmg player BEST PUNYE..tunggu mase je dye sumbat...dan.........2-0!!!!!!!!!



norshahrul idlan,24 tahun dgn rajagopal,coach team Malaysia..


Ntah gambar zmn bile ak letak ni..tp semate2 nak tnjuk kat korang..go on jela..mase 2-0 ney..aku mule pandang fon aku yg tdk jauh di mata..bace la jap..cam da maintain je malaysia main..

mesej 1: yes!!safee sali ko ney mmg hebat la weh!caiyaa la!!
mesej 2: nasib baik outside..huh!
mesej 3: main cam taik..tp rase boleh mng..ntah2 nasib je malaysia hari ni..
mesej 3 : gol maa!
mesej 4: dah kate da..syarol!

cis,bedebah!!nasib bek aku xbace awl2 msg2 tu..buang mase..buang tenaga bace..ade ke patut duk mengexplain semua yg blaku..aku tengok..aku tau la..tp demi kawan yg ntahpape tercinta..aku take time jap bls msg2 diorang..da bls..dah,campak jauh2..

1 lagi...yg buat isu..si Markus,sarkas  penjaga gol Indonesia...laser??dia habaq ada laser terpacak kt mata dia..lantak pi la..tp Malaysian...korang tau la..baik hati,lemah lembut,menghormati tetamu...game stop 5minit..ada pulak pastu mercun bOom BooM kat tgh2 padang,,sape punyer kejadah xtau..wallahualam..
sampai Sultan Pahang turun padang,yela.sape xrisau..team baginda main..

xbrape lama lps jaringan kedue td....jeng..jeng..jeng..abg safee sali aku kite sumbat 1 gol lg!!nak gelek lagu waka waka syakira plak aku rase dpn tv tu.punyelah semangat Malaysia tunjuk prestasi mcm tu.abg aku berdiri nyanyi lagu Negaraku..yg ni..tipu..(>_<)

saat dan ketika itu la aku ase nk sgt memiliki jersi malaysia..(^_^")
selame ni asik ade jersi portugal..brazil..jerman..xpe..aku janji sebelum Malaysia lawan Indonesia 29/12/2010 ney..aku akn beli satu!!


yg ney ke...

yg ney ke alright jgk..(^_^")
aku rase thp patriotik aku da jd 92%..MALAYSIA BOLEH!!!!


writed by:cik idayu..(merangkap adik kecil cik jue)..peace no war!


9 comments:

Anonymous said...

sy x tgk...sy tgk time gol je...tp bile bce ulasan ni, rase nyesal lak x tgk...apepun, mlysia mmg power mlm ni...congrat!

zEri sAfEerA said...

hahaha :)) taw xpe. gile semangat. hoyay... cayeala mesia :)

cik jue said...

hehe.kite tgk separuh ms ke 2...
saje suh adik tulis..keh2 =)

Saed Ramadhan said...

ceh adik tulis kal.. then jue betul.. terbaik la.. jersey malaysia sure laku abis kalau malaysia juara AFF Suzuki Cup..

Akhir kata, boleh pun Malaysia main bola. kalau every game main macam nie.. sure harapan cerah leh g world cup.

zulhilmi said...

sejak bila minant bola tah? hahaha.. tapi bagus2!!

cik jue said...

sed~ mmg best dye org men. baru taw player msia ensem2..keh2

zul~sejak x minat tgk basketball.eh?

syafiqahsamsuddin said...

sejk ble plak suke bola ni..huhu..

syazwa said...

zuraidah peminat bola setia. terbukti dari zmn skolah agi..!

cik jue said...

hehe....sggup ponteng prep. jgn ponteng fifa..hehe