kawan.sahabat.

awk2.. tenkiu sbb clik =)

awk2..tenkiu sbb clik =)

Sunday, November 14, 2010

pk sebentar..

salam petang ahad :)


esok last paper n esok jgk aku kn berangkat ke kuantan 
petang ni mood study sudah terbang ke mana tah
gagal untuk ku temui
suasana di FB jgk x semasyuk mana
maybe kwn2 sume balik rumah + menalaah buku 
+ aku yakin masih ada yg terlena dgn mimpi!
esok..tamat la foundation aku n next year degree first year
alhamdulillah :)

perjalanan yg panjang..belok sana sini..untuk msuk degree
sem ni ase mcm2 kowt jd dlm hidup aku
n sepanjang kat sini ase nyer sem ni paling tough
(  hope next sem aku lbh tabah! )
tough kenapa?adakah fizik+ kimia+ bio menjadi masalah?
jawapan nyer TIDAK! 
sem ni pelajaran x pnh ada masalah
( sbb aku bkn pk pelajaran sbgai 1 masalah!! hehe)
( juz tggu akhir sem n catch up balik sume lec ajar..bace..n inyaallah leh jwb )
 ptg ni nak ajak diriku n sume kwn2 pk sebentar
fikir apakah? 
pk tentang kehidupan sem ni
kehidupan kite sebagai anak, pelajar,sehabat, n kekasih ( kalu ada )
aku sedar akhir2 ni byk sgt kowt aku x puas hati dgn org..huhu
sori la kalu tercakap belakang+ tergossip..
ptt nyer aku pk pe salah aku bkn duk gossip org
so kpd sape2 yg aku dah tergossip aku mintak maaf..
name2 yg aku pnh tergossip sem ni adalah seperti berikut :
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
LOADING..........

loading lame sgt..maaf la k :)
 ok..kembali kpd topik! jom pk jap..

  • kite ni dah jadi ank yg baik ker?..mmg la duk jauh dari rumah.tp sbgai anak kite ttp ada tggungjawab. Tanggungjwb tyn khabar mak ayah n sentiasa mendoakan kesihatan mereka. serta tanggungjwb hantar duit di kampung. at least col la mak ayah kat umah k.yg x slalu wat kene slalukan..romantik wat col mak mlm2 borak ..msti mak ayah kite hepi n akan kuar diaolog " cukup x duit bln ni ??".hehe...x baik taw..kne ikhlas.(.n yg umah dekat2 rajin2 la balik umah. dah balik 2 taw2 la bawak makanan untuk kwn2 yg jauh ni..mcm kwn aku zati..rajin bwk makanan..hehe..tq :)

  •  sebagai pelajar kite kene hormat kat lec n jgn slalu mgumpat..mmg la x sedar kdg2 kite ckp 2 x bemaksud nk mgumpat..tp bak ckp bdk kelas aku " lec da tua, jgn marah trima je ape dia ckp..anggap dia cm mak"..btul 2..trima je kalu lec marah ker..trima je bkn kene ikut btul2. sume org x sempurna nanti kite pn bakal jd seorang pekerja ( kite cikgu la kan )..msti kite pn x nk anak murid kite duk gossip pasal kite..bak kata org tua2 marah tandanya syg...hehe...n sebagai pelajar kite amat tidak patut ponteng perhimpunan+ ponteng kelas..best sgt ke ponteng 2..?? i wonder y..ahahakk!!

  • kehidupan jauh dari famili ni sahabat mmg penting. ble jauh dr mak ayah..time sakit jer sahabat la yg tlg kn. so jg la hubungan dgn sahabat. hal2 kecik kalu trasa dgn sahabat ni jgn la simpan dalam hati..juz let so perasaan 2..( sahabat up level sikit dr kwn..huhu ) aku pggil sahabat coz bg aku kwn tu sume org kawan..tp sahabat adalah kwn rapat+ tlg kite ms susah+ x mgumpat kite+ pic kite ada dalam nset dye! hehe..aku syg sgt sahabat aku..gaduh cm ne pn ,,korang jgk tmpat aku lepak..ala..kite kn da besar..kalu trasa sikit 2 relax je la..jgn cpt melenting...aku sk sgt kata2 ni : kwn ketawa sng di cari, kwn menangis 1 dlm seribu..pk2 kn la..kalu yg x knl ag aku 2 tgur2 la k..aku sk berkwn :) ( female only )

  • anggaplah kekasih kite 2 ( kalu ada ) sahabat kite jgk..pakwe senang di cari tp cinta sejati hanya ada 1 ..erm..x reti sgt nk nasihat pasal ni x master lg kowt (^_^).. 
soklan : eh..pakwe sng di cari ekk???





ok..sekian...
mood study xkn datang kalu tidak di cari..
jgn mls cik jue ..1 more paper

esok nak balik kuantan :) yeeaahaaaaaaaa ^_^



6 comments:

cikkurekure said...

anda mmg nk jadi baik :)

cik jue said...

selama ni jahat kah? huhu

syazwa said...

selamat abes exm.
samat ari raya,.
samat wat dgree :) wink2.

*study harder, xleh rilek cm foundation da*
p/s dari snior. kikiki

cik jue said...

hehe..tq senior!
nasihat dr senior mmg amat d perlukan :)

αиιƧ ℓʏαИα said...

woah..sy pun da nk masuk degree^^
hee.. selamat bercuti
njoy ur holiday n take care =)

cik jue said...

anis..hepi holiday..thn depan kite jd 'bdk baik' k..hehe